Speurtocht in het Haagse Bos

0

Afgelopen zaterdag hebben de welpen een speurtocht gedaan in het Haagse Bos. Ze moesten een spoor volgen van stukjes aluminiumfolie die vastgemaakt waren aan bomen en struiken. Daarnaast moesten er onderweg ook nog wat opdrachten gemaakt worden.

speurtocht welpenDe tocht begon bij de zolder en een voor een trokken de groepjes erop uit. Toen we eenmaal aan de overkant van de Bezuidenhoutseweg waren, werd al snel duidelijk dat we in het bos moesten zijn. Doordat de zon scheen waren de glimmende stukjes folie goed te zien. Tenminste de stukjes folie die er nog hingen! Alsof de tocht nog niet lastig genoeg was, werd het ons nog moeilijker gemaakt doordat niet alle stukjes aluminium meer op hun plek hingen. Gelukkig liep er met elk groepje een leidster met een goed gevoel voor richting mee en slaagden alle groepjes erin het spoor weer op te pakken. Onderweg moesten we een aantal opdrachten uitvoeren. Zo moest iedereen de welpenwet opzeggen en als een aapje door de speeltuin slingeren. Er waren vandaag ook wat alerte welpen met ons mee die niet alleen letten op het spoor, maar ook op de dieren in het bos. We hebben o.a. Vlaamse gaaien en een eekhoorn gezien. Na al deze avonturen bereikten we het eindpunt van de speurtocht.

Terug bij de zolder was het tijd voor limonade en moesten we de nieuwe speeltuin naast de zolder natuurlijk uitgebreid testen. Na nog een spelletje paaltjesvoetbal en twister kwamen we alweer aan het einde van de opkomst.

Volgende week staan de activiteiten in het teken van Pasen. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!

Share.

About Author

Comments are closed.