Nieuwe leden seizoen 2019/2020

Na een zeer geslaagd zomerkamp is alle leiding nu van hun welverdiende vakantie aan het genieten. Op zaterdag 7 september start het nieuwe seizoen. Traditiegetrouw zal op deze opkomst teruggekeken worden naar het kamp en zal er afscheid genomen worden van de oudsten van elke speltak, die naar de volgende speltak zullen vertrekken.

Op zaterdag 14 september staat het overvliegen op het programma. Deze opkomst is een activiteit met de gehele groep samen. Daarna zullen de speltakken in hun nieuwe samenstelling gaan draaien. Wegens het 2-jaarlijkse landelijke evenement voor leiding Scout-in, in het weekend van 21/22 september, zullen dat weekend waarschijnlijk de meeste opkomsten uitvallen en zal de eerste opkomst in nieuwe samenstelling waarschijnlijk pas op 28 september zijn. Meer informatie hierover krijgt u via de speltak van uw kind.

Nieuwe leden
Met alle leden die zich hebben opgegeven voor de wachtlijst is de afgelopen tijd contact opgenomen per e-mail. Heeft u toch geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Iedereen op de wachtlijst kan bij de betreffende speltak terecht zodat de wachtlijst aan het begin van het seizoen weer leeg is.

Welpen
Met de komst van de overvliegende bevers én de nieuwe leden van de wachtlijst zit de welpen-speltak direct weer vol. Er is dus geen ruimte meer voor nieuwe leden in september. De wachtlijst voor de welpen wordt dus ook direct weer opgestart, maar er kan geen indicatie gegeven worden wanneer er weer plaats is voor nieuwe leden, dit is afhankelijk van leden die stoppen en eventuele nieuwe leiding die gevonden wordt. Enige uitzondering hierop zijn kinderen die geboren zijn eind 2010 of in 2011. Vanwege de doorlopende leerlijn van Scouting Nederland willen wij graag een gelijkmatige leeftijdsverdeling binnen elke speltak, waardoor er voor hen (beperkt) wel plaats is

Bevers
Er is plaats voor enkele nieuwe bevers vanaf 28 september. Om lid te kunnen worden bij de bevers moet uw zoon of dochter minimaal 5 jaar oud zijn. Hij of zij kan dan vrijblijvend drie opkomsten mee doen om daarna een besluit te nemen om lid te worden. Wordt uw zoon of dochter pas in de loop van het schooljaar 5 jaar? Dan kunt u hem of haar alvast inschrijven voor de wachtlijst om zo snel mogelijk terecht te kunnen, maar er kan niet gegarandeerd worden dat er dan nog plaats is. Wel is de kans groot dat als er dan een plek vrij komt én uw kind is 5 jaar, hij of zij al hoog op de wachtlijst staat. Houd er rekening mee dat broertjes of zusjes géén voorrang krijgen op de wachtlijst.

Inschrijven voor de wachtlijst kan vrijblijvend via het wachtlijstformulier