Nat pak voor de overvliegers

De tweede zaterdag van het seizoen is traditiegetrouw het overvliegen van de ene speltak naar de volgende. Dit jaar was het tijd om weer eens een ouderwetse vossenjacht te doen. Met een toch wel lastige hike gemaakt met zoutjes en zoetjes aan een touwtje liepen we in zes groepen vanuit het clubhuis naar wijkpark de horst, iets wat lastiger bleek dan verwacht aangezien er wat groepjes in de buurt van de Vlaskamp eindigden.

In wijkpark de Horst liepen wat vreemde figuren rond, zoals iemand die gewoon haar tent op had gezet en daar zat te lezen, een hippie en twee verdwaalde wandelaars. En dan reed er ook nog een scootmobiele brigade rond. Ondertussen werd er bij het water hard gewerkt door oud-scoutsleiding Steven en Stefan aan een bouwsel over het water voor de overvliegers. De overvliegers werden gescheiden van de rest van de groep, die vervolgens weer in twee├źn werd gedeeld. De overvliegers werden een voor een door de groep aan de ene kant omhoog getrokken en daarna door de groep aan de andere kant naar hen toe getrokken. Als alles goed ging zouden zij droog de overkant bereiken, maar vreemd genoeg lukte dat alleen de twee bevers. De rest heeft allemaal een nat pak gehaald, maar ondanks dat toch de overkant en daarmee de nieuwe speltak bereikt.

Dit bericht is later online gepubliceerd ivm publicatie in het Scouting Magazine