Lid worden in het schooljaar 2018/2019

Lijkt scouting u wel een leuke hobby voor uw zoon of dochter om in het najaar van 2018 mee te beginnen? Lees dan snel verder!

Ons nieuwe seizoen start op zaterdag 1 september (vrijdag 31 augustus voor de explorers) met terugkijken naar het zomerkamp en de vakantie. De week er na staat het jaarlijkse overvliegen op het programma. Dit jaar kunt u ook individueel (met het gezin) deelnemen aan de groepsactiviteit voorafgaand aan het echte overvliegen. Meer informatie hierover volgt later. Bij het overvliegen vliegen de oudste kinderen van elke speltak over naar de volgende speltak.

Op zaterdag 15 september zal er bij de alle speltakken een speciale kennismakingsopkomst zijn om alle overvliegers welkom te heten bij hun nieuwe speltak, maar, met uitzondering van de welpen, óók om eventuele geïnteresseerde andere kinderen kennis te laten maken met scouting. Deze opkomst is dus uitermate geschikt om voor het eerst te komen kijken. Wil uw kind of kinderen deelnemen aan deze opkomst? Geef hun komst dan door via het contactformulier zodat er een inschatting gemaakt kan worden van het aantal kinderen dat komt. Geef hierbij ook hun leeftijden aan zodat zij bij de voor hen passende speltak kunnen deelnemen. Kinderen kunnen vrijblijvend drie opkomsten mee doen, daarna moeten zij beslissen of ze lid willen worden.

De opkomsten:
Welkom bij de bevers, kinderen van 5 en 6 jaar oud, zaterdag 15 september 13:00 – 14:30 uur (begane grond)
Welkom bij de welpen, kinderen van 7 tot en met 10 jaar oud, alleen voor overvliegers ivm wachtlijst
Welkom bij de scouts, kinderen van 11 tot en met 14 jaar oud, zaterdag 15 september 9:30 – 12:00 (1e verdieping)
Welkom bij de explorers, kinderen van 15 tot en met 18 jaar oud, vrijdag 14 september 20:00 – 22:00 (1e verdieping)

Scouting Haagse Hout is een goed draaiende scoutinggroep uit Bezuidenhout/Mariahoeve. Onze groep draait zelfs zelfs zo goed, dat onze welpen momenteel ‘vol’ zullen zitten, en onze bevers naar verwachting eind oktober ook al. Heeft u een zoon of dochter van 5 of 6 jaar oud? Zorg dan dat u er op tijd bij bent! Momenteel wordt de groepsgrootte met name beperkt door een gebrek aan leiding. Brengt/bent u een nieuwe leiding? Dan plaatsen wij uw zoon of dochter sowieso!

UPDATE 1/11/18:
De nieuwe welpenstaf heeft haar draai gevonden, dus nieuwe welpen worden beperkt toegelaten. Het kan zijn dat uw zoon of dochter niet direct terecht kan, maar de meeste kinderen kunnen nu binnen een maand meedoen met hun eerste proefopkomst.