De welpen starten met sterrenwerk

0

De welpen gaan de komende twee zaterdagen starten met sterrenwerk. Er zijn twee sterren die verdiend kunnen worden bij de welpen, beide met hun eigen eisen en opdrachten. Sommige opdrachten hebben te maken met hygiëne en veiligheid en andere weer met sport en spel.

De stereisen zijn onderverdeeld in twee groepen: eisen voor de 1e en eisen voor de 2e ster. Voor de eerste ster moet een welp bijvoorbeeld zelf zijn veters kunnen strikken en een platte knoop kunnen maken, maar ook een kleine schaafwond kunnen behandelen en weten welke veiligheidseisen er zijn om een vuurtje te kunnen stoken. Voor de tweede ster worden de eisen wat zwaarder. Hiervoor moet een welp bijvoorbeeld de mastworp-knoop kunnen maken en een kompas kunnen gebruiken.

De leiding houdt bij welke stereisen zijn behaald. Als een welp alle opdrachten goed heeft afgerond ontvangt hij of zij een ster voor op het uniform.  Het sterrenwerk loopt de rest van het jaar door en er kan ook buiten de opkomsten aan gewerkt worden. Benieuwd hoe ver uw kind is? Vraag ernaar bij de leiding!

De welpen draaien elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:00 op de zolder aan de Helenastraat. Er is nog plaats voor enkele nieuwe welpen. Neem contact met ons op en kom vrijblijvend een keer kijken.

Share.

About Author

Comments are closed.