De Explorers gaan naar Duitsland!

0

De Explorers hebben ervoor gekozen om dit jaar op zomerkamp naar Duitsland te gaan. We zullen met de trein en bus in Monschau uitkomen, en dan een week later in Nideggen weer op de trein naar Den Haag te stappen. We zullen vanwege de reistijd wel pas zaterdagmiddag terugkomen, later dan de welpen en scouts.

2013-10-26 13.13.59De afstand tussen Monschau en Nideggen is ongeveer 30 km, die we verspreid over drie dagen af willen leggen. De andere dagen vullen we op met andere activiteiten die de explorers zelf organiseren. Tijdens het kamp slapen we in kleine trekkerstentjes voor 2/3 personen en zullen we koken op kleine branders. Tijdens het verplaatsen van het ene naar het andere terrein moet iedereen zijn eigen bagage meenemen, en een deel van de gezamelijke bagage (tent en pannen). Hiervoor heeft elke explorer een grote rugtas nodig, waar alle bagage van die week (slaapzak, matje, toilettas, kleding, pannenset (deel) en tent (deel)) in past. ALLE bagage moet zelf gedragen worden en in of aan de tas passen. Naast een stevige tas zijn ook goede schoenen belangrijk. Aan te raden zijn bergschoenen, maar dat is eigen keuze.

Als begeleiding gaan sowieso Stefan en Lillie mee, en waarschijnlijk zal Joury daar nog bij komen. Er gaat 1 auto mee voor de klimspullen en boodschappen.

Omdat het voor alle explorers de eerste keer is dat ze op expeditie gaan en het vooraf lastig is om te weten hoeveel spullen je mee kan nemen in een rugtas, gaan we in juni op proefkamp waarbij ook alle spullen in de rugtas meegenomen moeten worden. Meer info hierover, en over het kamp zelf volgt later.

Share.

About Author

Secretaris en oud Explorer-begeleiding

Comments are closed.