De Explorers en iScout

Zaterdagmiddag 3 maart om 14.00 verzamelen, was de afspraak. En voor een reden, bleef Mark het hele weekend herhalen. Veel leden hadden afgezegd of kwamen te laat, dus probeerde iedereen last minute introducés te regelen die ons team ‘de Kosmopolieten’ konden komen versterken. Om klokslag zeven uur ’s avonds zou namelijk iScout 2018 beginnen, een online internationale scoutingwedstrijd met ruim 400 teams, bestaande uit in totaal bijna 10.000 deelnemers uit wel 17 verschillende landen.

Tussen 14.00 en 19.00 viel er echter nog een hoop te regelen. Er moesten nog boodschappen worden gedaan voor het avondeten en er moesten nog 3 laptops worden geregeld met alle benodigde programma’s. De overige leden moesten nog worden opgetrommeld samen met al onze vrienden en vriendinnen die tijd en zin hadden om ons uit de brand te helpen. Mark had van tevoren internetverbinding geregeld, maar deze moest nog worden aangesloten.

Om 17.00 begonnen we met friet maken in de airfryer en terwijl we deze opaten, troffen we de laatste voorbereidingen voor de grote wedstrijd. Op een grote roze poster schreven we onze groepsnaam en versierden deze verder tot het als vlag ervoor door kon. De eerste opdracht was een groepsfoto met je vlag, dus poseerden we eerst op het dak en daarna op de pallets naast het clubhuis.

Ondertussen was het al donker en was iedereen gelukkig gearriveerd. Om 19.00 konden we op de website van iScout inloggen en alle opdrachten bekijken. Kim en Thomas bleven achter de computers zitten om zogenaamde ‘reisvragen’ te beantwoorden en om de filmpjes in te leveren die wij vanaf onze telefoons verstuurden. In en rond het clubhuis voerden we gedurende vier uur de gekste opdrachten uit. Een auto vullen met ballonnen, een banaan liggend doorgeven met je voeten, haren wassen met een fles vastgebonden op je rug voor water, met een stokpaardje en een kostuum doen alsof je een serieuze sport beoefent, je auto pimpen tot sportwagen, een doedelzak maken met een buis en een plastic zak, een jurk maken met een stuk fruit, om precies 21.40 van drie openbare klokken een foto maken, een hakka doen, een gesprek van een minuut voeren met Siri over scouting, ondersteboven hangend een kopje thee met melk en suiker maken en een slokje nemen en ga zo maar door. Ik heb er hier veel niet genoemd en we kregen ook niet alle opdrachten af, maar we bleven tot 23.00 onze uiterste best doen. Daarna mochten we niks meer inleveren en moesten we tot 00.00 wachten voor de uitslag. Deze tijd brachten we door met Risk, veel chips en frisdrank en een boel gezelligheid. En natuurlijk moest er nog opgeruimd worden (een hele boel ballonnen moesten nog lek geprikt worden) en onze matjes en slaapzakken moesten klaargelegd worden.

Om middernacht kregen we te horen dat we de 383e plek van de 424 hadden gehaald, maar dat kon de sfeer niet drukken. Na nog wat potjes weerwolven vanuit onze slaapzakken gingen we toch nog tevreden slapen. Ons doel was bereikt: we waren niet als laatste geëindigd!

Geschreven door Olin