De bevers werden indianen op weekend

0

De bevers hebben dit jaar het tweede weekend gehad. In het weekend van 30 juni zijn de bevers op pad geweest om een echte indiaan te worden en zo het grote Opperhoofd te helpen. Het was wel even spannend, want we gingen slapen in een tent! Gelukkig waren álle bevers mee op kamp, wat een gezelligheid! Het Opperhoofd kwam langs en vertelde ons over zichzelf en zijn stam. Er waren nieuwe indianen nodig, konden wij hem misschien helpen? Het eerste wat we daarvoor moesten doen, was goud en zilver verzamelen. Als we dat aan zijn handlanger zouden geven, konden zij voor het avondeten zorgen. Na goed zoeken hadden we een goede buit. Daarna gingen we een indianentooi maken. Met echte veren en de zelfverzonnen indianennamen erop. Er werd wat gespeeld met de leiding en met de kleine indianenpoppetjes. Er stond ook een heuse wigwam op het veld, die was van het Opperhoofd.

Door het heerlijke weer konden we gewoon buiten eten. Wraps! Een echt indianenhapje, wat je natuurlijk met je handen eet. Daar kwamen een heleboel smerige handen en gezichten van. Er kan natuurlijk geen kamp voorbij gaan zonder kampvuur, dus er werd een kampvuur gemaakt bij de kampvuurkuil. De leiding had voor marsmellows gezorgd, al hadden ze die bijna niet gegeven. Er werd namelijk al de hele dag gevraagd door de bevers of ze marsmellows mochten roosteren bij het kampvuur. Wat een geluk dat hun vraag werd beantwoord. Na een paar warme, gesmolten marsmellows en het leren van een indianenliedje was het tijd om naar bed te gaan. Voor sommigen was het de eerste keer in een tent, en voor de meesten de eerste keer kamp. Spannend dus!

De volgende ochtend werden we wakker en hebben buiten ontbeten. Opeens kwam het Opperhoofd aanlopen! Hij vertelde ongerust dat de veren van zijn tooi kwijt waren. De bevers wilden hem wel helpen. En jawel hoor, we liepen het terrein af en overal hingen veren! We volgden de veren en kwamen bij een speeltuin uit. Even uitrusten. Daarna liepen we een moeilijke route, namelijk de kralenroute. Elke kraal stond voor een kant: links/rechts/rechtdoor. Best lastig, maar de bevers waren zo slim als een indiaan en konden de weg terug naar het clubhuis goed vinden. De indiaan was ontzettend blij dat zijn grote tooi weer compleet was.

Na al dit wandelen hielden we een rustuurtje. Er waren veel kleurplaten van indianen en Donald Duckjes. Na de lunch werden alle spullen ingepakt en de tenten weer afgebroken. Als afsluiter van dit kamp hebben we nog een leuk renspel gespeeld: Totem – wigwam – indiaantje. Voor dit spel konden de bevers hun indianenskills toepassen; snel rennen, tikken en snel reageren. Aan het eind van de middag werden de bevers opgehaald, wat fijn om weer terug bij je ouders te zijn! Maar natuurlijk kunnen we niet naar huis zonder aandenken: alle bevers kregen een rugzakje met daarop hun eigen indianennaam erop, nu waren de bevers écht indiaan! Een mooi aandenken aan een leuk beverweekend!

Share.

About Author

Secretaris en oud Explorer-begeleiding

Comments are closed.