Zomerkampverslag welpen 2015: De vloek van de Farao

0

Zomerkamp 2015 welpen 1Op zaterdag 11 juli was het dan zover. Het zomerkamp stond voor de deur. Nadat de vrachtwagen vertrokken was, was het de beurt aan de welpen om naar het kampterrein te gaan.Tegen 12 uur vertrokken wij met z’n allen richting Austerlitz. Na een autorit van een uur kwamen wij aan op het kampterrein. Toen alle tenten stonden kwam zelfs Susan Poorter, die ons om hulp had gevraagd, langs om met ons kennis te maken en wij hadden de kans om de archeoloog te zien. Susan wees ons erop hoe belangrijk het was om de ketting te dragen, omdat wij dan beschermd zijn tegen de vloek van de farao. We vonden meteen de code, maar helaas waren wij niet in staat om die te lezen. Susan ging voor ons verder zoeken. Die avond genoten wij van een heerlijke maaltijd van Mus, Kaat en Bus en de dag werd afgesloten met een alternatief dierengeluidenspel.

Zomerkamp 2015 welpen 2

Zomerkamp 2015 welpen 3

Zomerkamp 2015 welpen 4Zondag 12 juli begon met heel slecht weer, maar dat heeft de pret niet gedrukt. Die dag hadden we onze traditionele kampdoop. Nadat iedereen weer was afgedroogd, kwam Susan weer langs. Zij had een of andere code gevonden. Na wat uitzoekwerk kwamen wij er met z’n allen achter dat het coördinaten waren. Op die plaats vonden wij een boek en daar zat de vertaling bij, echter toen wij terug bij het kampterrein waren, was de farao ons te snel af geweest en die heeft twee van de drie delen van de code gestolen. Na het eerste deel van de code te hebben vertaald, lieten we Susan alleen. Echter veel tijd om hierbij stil te staan hadden we niet, omdat we zoals gewoonlijk onze kampshirts moesten gaan versieren. Elk shirt werd echt heel mooi. De dag werd afgesloten met Levend Stratego. Daarna moest iedereen weer vroeg naar bed, omdat er maandag veel op het programma stond.

Zomerkamp 2015 welpen 5Maandag 13 juli was het na het ontbijt tijd voor de eerste uitreiking van het ‘Oen van de dag shirt’. En de eerste keer had ik hem gewonnen. Ik had namelijk een aantal foto’s geprobeerd te maken met de lensdop er nog op…. Nadat ik het shirt had aangetrokken was het ook tijd om de eerste post uit te gaan delen. Er zaten vele leuke kaartjes bij, maar de laatste brief was heel bijzonder. Die was gewoon van de farao zelf!!! Wij moesten een hike gaan lopen en tijdens de hike konden wij letters verzamelen. Eenmaal terug moesten wij van die letters een woord maken en dat was het toiletgebouw. Met die informatie gingen wij zo snel als we konden achter Tabaqui aan naar de plek en niet veel later vonden wij het tweede deel van de code. Met al twee delen van de code op zak, kon het niet meer fout gaan.

Zomerkamp 2015 welpen 6

Zomerkamp 2015 welpen 7Zomerkamp 2015 welpen 8

Dinsdag 14 juli begon helaas ook met regen, maar gelukkig hadden we de legertent bij ons om toch nog droog te ontbijten. Na het ontbijt werd zoals gewoonlijk weer het ‘Oen van de dag shirt’ uitgereikt. Dit keer ging hij naar Loïc, omdat hij de beschermketting, die hij van Susan had gekregen, kapot had getrokken. Niet veel later kregen wij onverwacht bezoek van de farao die tijdens het corvee aan kwam lopen. Iedereen snelde naar de legertent. Helaas kwam hij ons achterna. We konden geen kant meer op en op het moment dat hij ons zou gaan vervloeken, gaf hij ons een speurtocht naar zijn huis. Daar zouden wij het derde en tevens laatste deel van de code kunnen vinden. Omdat wij verder geen keuze hadden, moesten wij wel op z’n eisen ingaan. Met z’n allen liepen we de speurtocht en we kwamen uit bij de piramide. Daar vonden we een envelop met een aanwijzing dat wij puzzelstukjes moesten gaan zoeken en vinden. De stukjes samen lieten ons de plek zien waar het derde deel van de code begraven lag. We vonden een kistje met daarin het laatste deel van de code. Om het te vieren gingen wij met elkaar de piramide op en daarna gingen we met z’n allen naar de kermis. Die avond kwam ook Susan nog even langs. We vertelden haar dat we alle delen van de code in handen hadden. We vertaalden met haar het laatste deel en gingen toen zo snel als we konden naar de archeoloog, maar…. We vonden de archeoloog niet wakker, maar met blauwe vlekken op het gezicht. We konden op dat moment niets doen en lieten Susan en de archeoloog alleen achter.

Zomerkamp 2015 welpen 9

Zomerkamp 2015 welpen 10Woensdag 15 juli begon als gewoonlijk met een ontbijt en daarna werd ook het ‘Oen van de dag shirt’ weer uitgereikt. Dit keer ging hij naar Sjoerd, omdat hij ’s nachts door een dichte tentrits probeerde te lopen. Na het uitreiken van dat shirt werd zoals gewoonlijk de post doorgenomen. Dit keer zat er een hele bijzondere brief tussen. Het was weer een brief van de farao. Hij zei in de brief dat hij ons er mooi in had laten stinken en dat we beter konden opgeven. Maar dat deden we natuurlijk niet en met z’n allen gingen we naar Zeist. Daar speelden we het Stadsspel. Helaas regende het die dag wel, maar dat mocht de pret niet drukken. Tot onze stomme verbazing vonden we daar een aantekeningenblaadje van de farao. Die avond konden wij niet wachten voordat we het aan Susan konden gaan vertellen. Met haar gingen wij uiteindelijk naar de farao toe en daar vonden wij nu het goede deel van de code. Die vertaalden wij en we hielden onze hart vast, maar het was gelukt. De archeoloog was eindelijk weer wakker geworden. Na alles te hebben uitgelegd, was het weer de hoogste tijd om naar bed te gaan.

Zomerkamp 2015 welpen 11

Zomerkamp 2015 welpen 12Donderdag 16 juli kreeg Matteo na het ontbijt het ‘Oen van de dag shirt’ uitgereikt. Hij kreeg ‘m, omdat hij zijn pyjama kwijt was die hij zelf in de regen had gehangen. Ook kwam de archeoloog na het ontbijt lang om ons nog eens te bedanken. Ook vertelde hij ons dat hij nadacht over een groot plan om de farao te pakken, maar dat zouden wij later pas te horen krijgen. Niet veel later gingen we naar de sportdag toe waar ook de scouts al op ons stonden te wachten. De welpen werden in groepjes verdeeld waar ook scouts in zaten om de krachten zo eerlijk mogelijk te verdelen. Deze groepjes moesten verschillende rondes tegen andere groepjes spelen en het was de bedoeling om daarbij zoveel mogelijk punten te verzamelen. Als je een ronde won dan kreeg je 2 punten. Als je een gelijk speelde dan kreeg je 0,5 punt en als je een wedstrijd met je team verloor dan kreeg je 0 punten. Voor elk team was een ronde lijnbal, voetbal, etc… Na een aantal rondes zouden de twee teams die bovenaan stonden het tegen elkaar opnemen in de finale. En dat zouden ze door middel van een potje voetbal gaan beslissen. Uiteindelijk werd de sportdag gewonnen door → (zie foto). Na de sportdag waren wij nog lang niet klaar met bewegen, want in de middag zouden wij met z’n allen gaan zwemmen. Wij de rest van de middag in het zwembad. De avond zaten wij rond het kampvuur en genoten wij van de verhalen die werden voorgelezen door Jacala.

Zomerkamp 2015 welpen 13

Zomerkamp 2015 welpen 14Vrijdag 17 juli werd na het ontbijt voor de laatste keer dit kamp het ‘Oen van de dag shirt’ uitgereikt. Dit keer ging het shirt naar Jacala, omdat het kon. Net na het ontbijt kwamen ook weer Howard en Susan langs. Howard vertelde zijn grote plan aan ons en wij volgden hem op de voet. Daar vonden we farao en tot onze verbazing wilde hij vrede met ons sluiten. Eerst vertrouwden wij hem niet, maar toen hij zelfs een beschermketting om wilde doen, vertrouwden we hem al een beetje meer. Het was een mooie gelegenheid om met elkaar te genieten van een lekker snoepje. Daarna namen we afscheid van Howard, Susan en De Farao. Daarna was het voor de welpen tijd om zich voor te gaan bereiden op de bonte avond die dezelfde avond plaats zou vinden. Tijdens de bonte avond hebben we geweldige optredens gezien. Ook had de leiding nog een verrassing voor de kinderen, want deze had een prachtig lied geschreven over de kinderen en het kamp.

Zomerkamp 2015 welpen 15Zomerkamp 2015 welpen 16

Op zaterdag 18 juli was het eigenlijk alleen nog maar opruimen en wegwezen. Vrijdag hadden we al enig voorwerk gedaan. Met elkaar zijn we toen alles gaan opruimen en meenemen. Dat ging echt snel. Er was nog even tijd om een paar spelletjes te spelen voor de ouders kwamen en die brachten ons naar de schuur. Daar volgde de afsluiting waarin het lied nog een keer ten gehore werd gebracht. Daarna kreeg elk welp zijn insigne en was het echt tijd om naar huis toe te gaan. Als laatste wil ik namens alle welpenleiding zeggen:

Zomerkamp 2015 welpen 17

Geschreven door Miranda

Share.

About Author

Secretaris en oud Explorer-begeleiding

Comments are closed.