Vriendjes en Vriendinnetjes opkomst Welpen een groot succes!

De voorspellingen waren niet geweldig, regen en kou. Maar onze welpen zijn bikkels, zelfs hun vriendjes en vriendinnetjes kwamen met veel plezier naar de Helenastraat voor een ochtend vol spelletjes.

We begonnen de opkomst uiteraard allereerst met onze opening, een namenrondje waarbij we daarna altijd even de week doornemen. Inmiddels hadden we iedereen voorzien van een naamsticker en konden we lekker naar buiten. Het miezerde nog een beetje maar dat mocht de pret niet drukken.

Om de namen een beetje onder de knie te krijgen van al deze aspirant welpen begonnen we met stand in de mand. Een heerlijk spel waar iedereen zijn of haar energie in kwijt kan en je tegelijk de namen van alle nieuwe kinderen kan oefenen. Je ziet ook meteen welke kinderen er diverse manieren bedenken om maar niet te hoeven verliezen.

fotoIedereen deed geweldig mee en het werd tijd voor een volgend spel, Konijnen jagen. Benodigdheden een jager en een boel konijnen. De medegebruikers van het Haagse bos wisten niet wat er gebeurde toen er ruim 20 welpen rondhuppelden en riepen dat ze een konijn waren. De Jager moest ze allemaal tikken waardoor ze in een wortel veranderde, echter als er een konijn tussen de benen van de wortel schoot werd de wortel weer een konijn en kon de jager weer op jacht. Dit gehuppel zorgde ervoor dat de leiding maar al te graag een wortel wilde zijn, maar de welpen waren onvermoeibaar.

Na deze spelletjes waren de welpen al goed gewend aan elkaar en was het tijd om terug te gaan naar de zolder voor wat te drinken en wat lekkers.

Om elkaar ook een beetje in te schatten als groep deden we het spelletje, Doet ie het of doet ie het niet. We verdeelden de welpen in vier groepen en gaven iedere groep 30 punten die ze konden inzetten op de opdracht die een andere groep wel of niet ging uitvoeren of volbrengen. Opdrachten konden zijn dat iedereen van dat groepje een handstand te laten doen tot het vol blazen van ballonnen en deze kapot trappen binnen een tijd waren spannende momenten die tot de laatste seconden spannend bleven.

We hadden niet verwacht dat na al deze activiteiten er nog enige energie over was. We besloten dan maar om het spel “Breek het clubhuis af” te spelen. Het is echt minder erg dan het klinkt, het gaat erom dat je als eerste terug komt met iets uit het clubhuis als jouw nummer genoemd wordt. Dit kan een WC rol zijn of een oud welpenpetje. Vooral voor de nieuwe kinderen was dit natuurlijk wat moeilijk, maar verrassend genoeg deden ze het soms beter dan onze eigen welpen.

Om 12 uur konden we de dol enthousiaste kinderen weer overdragen aan hun ouders. Wij vonden het een geweldige opkomst en hopelijk zien we deze vriendjes en vriendinnetjes snel weer terug tijdens een opkomst!

De Welpenleiding.