Verhuur Het Reigersnest

Wij verhuren ons unieke scoutinggebouw ‘Het Reigersnest’ aan groepen kinderen met hun begeleiders voor een dag(deel), een weekend of langer. Belangstellenden kunnen contact opnemen met ons om de mogelijkheden te bespreken om ons gebouw te huren voor andere doeleinden.

Wij zijn en blijven een scoutinggebouw: verwacht geen luxe maar een basisvoorziening in een fantastisch gebouw in op een terrein met natuurbelevingstuin en kinderboerderij Reigershof. Het centrum van Den Haag ligt op 10 minuten fietsen, net als het Haagse bos en Marlot.

Ons pand en het gehele terrein van het Reigershof zijn rookvrij, ook tijdens verhuur. Wij verhuren alleen Het Reigersnest, niet het terrein er omheen. Dit terrein is openbaar toegankelijk indien de boerderij geopend is.

2016-05-09 19.26.34

Het gebouw
Ons scoutinggebouw ‘Het Reigersnest’ beschikt op de begane grond over een grote zaal (7×11 meter) voorzien van tafels, stoelen en een uitgebreide keuken met ovens, koelkasten, vaatwasser en een (inductie)kookplaat. Tevens is er een complete serviesset en zijn er pannen aanwezig. Bij de entree bevindt zich ook het sanitair met twee toiletten en een douche en in de hal zijn wasbakken aanwezig. Eén van de toiletten is geschikt voor mindervaliden. De grote zaal heeft openslaande deuren naar buiten via een veranda.

Op de bovenverdieping (via buitentrap met eigen ingang) is ook een grote zaal voorzien van bank en kitchenette. Ook hier zijn een wasbak en twee toiletten aanwezig in de gang. In de ruimte is extra ventilatie aanwezig en een nooduitgang die uitkomt op een andere buitentrap.

Er zijn geen bedden. Overnachten kan op eigen luchtbedden/matrassen en is vanwege veiligheidsvoorschriften enkel mogelijk in de zaal boven. Er is plaats voor circa 30 personen.

Er is een kleine parkeerstrook aanwezig naast het terrein, bij de blokhut zelf kan niet geparkeerd worden. Bij de ingang van het terrein is een grote fietsenstalling aanwezig, en naast de blokhut is eveneens een kleine fietsenstalling.

2016-05-09 19.27.56

Verhuurmogelijkheden
Als u op zaterdag aankomt, is het gehele gebouw doorgaans vanaf 15.00 uur vrij tot uw beschikking, vanaf 13:00 uur is de 1e verdieping al beschikbaar. Op weekdagen is de 1e verdieping van Het Reigersnest vrij om te huren. Deze kan voor een dag(deel), een aantal dagen (of weken) of voor langere periodes achtereen gehuurd worden. Uw wensen zijn bespreekbaar; informeer hiernaar bij ons. Doordeweeks is de beneden verdieping pas vanaf 17:00 uur beschikbaar voor gebruik, ook tijdens vakanties.

Indien u op (onder andere) de vrijdagavond en/of zaterdag het pand wilt huren, dan dient u rekening te houden met de opkomsten van diverse speltakken en er vanuit te gaan dat u dan niet het (hele) pand kunt gebruiken. Op vrijdagavond is de bovenverdieping in gebruik door de Explorers tussen 19:00 en 22:30 uur. Op de zaterdagochtend zijn de boven- en benedenverdieping in gebruik door de Scouts en Welpen tussen 9:00 en 12:30 uur en op zaterdagmiddag is de begane grond in gebruik door de bevers tussen 12:30 en 15:00 uur.

Omgeving
Het Reigersnest bevindt zich op een omheind terrein waarop zich ook een kinderboerderij en een natuurbelevenistuin bevinden. Op dit terrein bevindt zich ook een kampvuurplaats en een pizza-oven. Bekijk de foto’s voor een indruk van het terrein. Het centrum van Den Haag bevindt zich op tien minuten fietsen, net als het Haagse bos en het landgoed Marlot. Naar Scheveningen fietst u in een half uur. Het winkelcentrum Mariahoeve met onder anderen een Albert Heijn en een Hoogvliet ligt op vijf minuten lopen.

2016-05-09 19.23.42

Aanvraag verhuur
Heeft u interesse in het huren van Het Reigersnest voor een activiteit? Vul dan het verhuur-contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u een algemene vraag over de verhuur van de blokhut dan kunt u ook mailen naar verhuur@scoutinghaagsehout.nl Via dit e-mail adres kunt u ook een afspraak maken voor het bezichtigen van Het Reigersnest.