Takkekinderen gezocht voor het NK nestbouwen

0

Op woensdag 1 juli organiseert Staatsbosbeheer het NK Nestenbouwen op het Malieveld in Den Haag. Teams van kinderen bouwen hún eigen nest om in te slapen. Het team met het mooiste nest wint de takkeprijs van Nestenbouwer 2015.

Op het NK Nestbouwen bouwen kinderen en boswachters zonder spijkers en planken, maar gewoon met wat de natuur ons de bieden heeft, hun eigen nesten. De nesten worden beoordeeld door een professionele jury: de Bosmannetjes en Danilo Hét Kind van Moeder Natuur 2015. Er is geen leeftijdslimiet en deelname is gratis. Het is wenselijk dat teams van kinderen wel begeleid worden door een ouder. Teamgrootte is maximaal 6 personen. Er wordt gestart om 13.30 uur en rond 16.30/ 17.00 uur is het afgelopen. Het evenement wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer.

Opgeven is super makkelijk! Verzin een coole naam voor jouw team en geef je op via www.logerenbijdeboswachter.nl. En wat kun je winnen? In eerste plaats de ter plekke uit hout gezaagde “takkebeker”. Bovendien krijgt het winnende team een gratis weekend logeren op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Daarnaast verloten we onder alle deelnemers een Grote Vijf Safari, waarbij je met de boswachter op zoek gaat naar de vijf wildste dieren van Nederland.

Meer informatie over het NK nestbouwen vind je op de website van staatsbosbeheer.

Share.

About Author

Secretaris en oud Explorer-begeleiding

Comments are closed.