De Scouts op de RSW

Dit jaar gingen er 8 scouts (Kay, Lois, Bianca, Robbie, Dirajd, Sem, Alexander en Daan) voor de allereerste keer naar de regionale scouting wedstrijden oftewel RSW. We verbleven op een natuurcamping in Madestein. We deden met twee patrouilles mee, we hadden een jongens patrouille die bij het zwarte subkamp hoorde en de meiden patrouille die bij het gele subkamp hoorde.

imageOmdat de scouts van scouting groep Pépé met zijn tweetjes waren werden die bij onze scouts toegevoegd, er was een gelijk een goede klik zowel met de dame als met de heer binnen de patrouilles. Onze scouts moesten punten verdienen en strijden tegen 25 andere patrouilles van andere scouting groepen. Op heel veel onderdelen zoals tent opzetten, koken, je terrein schoon houden etc. kon je punten verdienen. Ze zagen meteen hoe het is om in patrouilles te werken en hoe belangrijk het is om samen te werken, de scouts vonden het zelf super om zo samen te werken!

Op zaterdag gingen we met touring cars naar de binnenstad om mee te doen met de scout it out. Zowel de dames als de heren hebben het daar reuze naar hun zin gehad met meer dan 700 andere scouts, explos, welpen en bevers. ’s Avonds moesten ze koken, kregen ze de ingrediënten voor Chili con carne. De heren hebben hier zelfs de 2e plaats uiteindelijk voor verdiend. Maar de dames hebben ook het super goed gedaan en heerlijk gegeten.

imageOp zondag was de prijsuitreiking en de jongenspatrouille sleepte twee prijzen in de wacht. De derde plaats voor spel en zoals al genoemd de tweede plaats voor koken. Uiteindelijk eindigde ze op de 10e plaats in het klassement en de meiden op de 21e plek . Wat voor een eerste keer van beiden patrouilles een super goede prestatie is!!!  De scoutsleiding is daarom ook ontzettend trots op deze 8 toppertjes en ook op de 2 scouts van de Pepe! Volgend jaar zijn we zeker weer terug!

scouting groeten

De scouts leiding