Strijd om titel ‘Beste Scoutinggroep van Nederland’ barst los!

LEUSDEN – Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn om te strijden om de titel ‘Beste Scoutinggroep van Nederland’. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de 78e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij een bijzonder thema ieder jaar de rode draad door de wedstrijden vormt.

De deelnemers die zich wisten te selecteren voor deze landelijke wedstrijden, hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Vele scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de regionale Scoutingwedstrijden. De beste Scoutinggroepen plaatsen zich voor de LSW en vertegenwoordigen op dit evenement hun regio.

Tijdens het weekend van 18 tot en met 20 mei worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Daarnaast komen ook theater, sport en creatieve -activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Het thema waarin dit alles terugkomt, is dit jaar Expeditie Prehistorie. De deelnemende scouts gaan daarom back to basic: op zoek naar eten en oppassen geblazen voor Mammoeten en de onderlinge strijd tussen de inheemse stammen.

Winnaar

De winnaar van de 78e LSW mag zich niet alleen ‘Beste Scoutinggroep van Nederland noemen’, maar tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen.

De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts uit Nederland aan deelnemen.

Bron: Strijd om titel ‘Beste Scoutinggroep van Nederland’ barst los!.

Wat vind je hiervan? Laat een reactie achter!