Start scoutingseizoen 2016/2017

Het nieuwe scoutingseizoen gaat weer beginnen! Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, hebben er afgelopen maanden wat veranderingen plaatsgevonden binnen het team:

WELPEN

• Anna gaat als volwaardig leiding binnen het welpenteam functioneren; ze heeft net als de rest van het team de trainingen doorlopen en zal binnenkort haar 18 jarige leeftijd bereiken.

SCOUTS

• Eliza heeft de overstap gemaakt naar de scouts, ze voelt zich hier beter op haar plek. We wensen haar veel plezier op deze nieuwe plek!
  • Chrisje heeft om prive redenen afscheid van ons moeten nemen. We wensen haar veel sterkte toe.
  • Kim is aan het kijken wat haar rol in de groep zal worden, ze is met de scouts mee op kamp geweest.

EXPLORERS

• Rutger/Bageera heeft besloten te stoppen met explorers, is nu mee op kamp met de welpen geweest en zal volgend jaar alleen af en toe te zien zijn als plusscout.
  • Jeroen en Mark/Tabaqui starten komend seizoen als explorer begeleiding. Jeroen is de afgelopen jaren met de scouts mee op kamp geweest. We wensen dit nieuwe team veel plezier toe!

PIVO of STAM

• De huidige explorergroep zal in zijn geheel gaan overvliegen. Zij hebben het aanbod gekregen om met steun van de groep nog een stukje zelfstandiger door te gaan en verder te gaan als PIVO of STAM; met elkaar leuke dingen voor elkaar organiseren. Wij hopen daarnaast dat zij in de groep actief blijven als inval-leiding.

BEVERS

• Komend seizoen zullen we een beverspeltak beginnen voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Het leidingteam wordt op dit moment samengesteld en zal bestaan uit een mix van nieuwe en ervaren leiding. Komende maanden meer informatie hierover.

VERENIGING

• Marilou zal zich gaan inzetten als praktijkbegeleider, zij is de afgelopen jaren met de scouts mee op kamp geweest.
    Een praktijkbegeleider bewaakt en optimaliseert de kwaliteit van het spel en de vrijwilligers in de groep. De praktijkbegeleider stimuleert niet alleen de kwaliteit van individuen, maar ook van de leidingteams en het bestuur. Zij zal vrijwilligers coachen en motiveren om meer uit zichzelf te halen en begeleidt hen in het ontwikkeltraject.
  • Onder leiding van Marilou zullen wij direct als een van de eersten in de regio starten met een traject van Scouting Nederland om de spelkwaliteit verder te verbeteren; haar enthousiasme is veelbelovend!
  • Naast dit groeiende leidingteam en het groeiende ledenaantal, zijn we verheugd te kunnen melden dat ook het bestuur gaat groeien; Leon, Lillie en Koen zijn al een tijd aan het meedraaien om de vereniging te leren kennen en de vereniging de kans te geven om hen te leren kennen. Begin van dit seizoen zal er een officiele benoeming plaatsvinden binnen de groepsraad. Leon is oud-leiding en vader van een welp, Lillie is oud-leiding en Koen is oud-jeugdlid.

NIEUWE SEIZOEN

• 27 augustus start om 13:00 uur het seizoen met een open dag op het terrein voor alle speltakken
  • 10 September zal er worden overgevlogen; de betreffende overvliegers krijgen bericht van hun leiding