Scout it Out! op zaterdag 17 mei

Op zaterdag 17 mei organiseren Scouting Regio Den Haag en Gemeente Den Haag de eerste Haagse Scout It Out, midden in de Haagse binnenstad. Voor alle groepen in Den Haag wordt een groot spel georganiseerd waarbij iedereen kan zien hoe leuk scouting is.

Voor elke speltak wordt er een eigen speurtocht door de Haagse binnenstad georganiseerd om een tekst te vinden. Als alle scouts hierin geslaagd zijn kan misschien de mysterieuze kist geopend worden. De speurtochten zijn aangepast aan het niveau van de speltak. De welpen zullen dus een leuke maar eenvoudige speurtocht hebben, terwijl de explorers met QR-codes en mobiele telefoons aan de slag zullen gaan. Bij de Scouts zal de Scout it out verweven worden door de regionale scouting wedstrijden, waar zij aan deelnemen.

Scout it Out gaat niet alleen een leuke dag worden voor alle scouts, maar ook alle niet-scouts zijn van harte welkom op de Hofplaats in Den Haag. Hier kunnen alle kinderen deelnemen aan leuke activiteiten zoals springen op een luchtkussen, smincken, meedoen aan een potje levend tafelvoetbal of klimmen. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers aanwezig die je van alles kunnen vertellen over scouting en de verschillende groepen in Den Haag.

Het evenement vind plaats op zaterdag 17 mei tussen 13:30 en 16:00 uur op de Hofplaats in Den Haag. Dit is het plein bij de kruising van de Lange Poten en het Spui, voor de tweede kamer. Vrijwilligers zijn welkom vanaf 10:00 uur om te helpen bij het opbouwen, het begeleiden van spellen en het enthousiasmeren van (ouders van) potentiële nieuwe leden.

scouting-daspasleven

Redacteur website en oud Explorer-begeleiding