Robert Baden-Powell (22 Feb 1857 – 8 Jan 1941)

Robert Stephenson Smyth Baden-Powell (Londen, 22 februari 1857 . Nyeri, 8 januari 1941) was een luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van scouting.

Nadat hij van de Charterhouse School afkwam, diende Baden-Powell van 1876 tot 1910 in het Britse leger in India en Afrika. In 1899, tijdens de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika, verdedigde hij succesvol de stad Mafikeng. Gebaseerd op ervaringen en ideeen van zichzelf en anderen ontwierp Baden-Powell een jeugdspel dat in 1908 uitkwam als het boek Scouting for Boys. Terwijl hij dit schreef, testte hij zijn ideeëen methodes tijdens een kamp op Brownsea Island dat op 1 augustus 1907 begon, en vandaag de dag wordt gezien als het begin van scouting.

Nadat hij getrouwd was met Olave St. Clair Soames, gaven hij, zijn vrouw en zijn zus Agnes leiding aan de scouts en de gidsen.

Baden-Powell bracht zijn laatste jaren door in Nyeri, Kenia, waar hij in 1941 stierf. #badenpowell #bezuidenhout #mariahoeve