Nog twee nachtjes slapen…

Het is bijna zover, over twee nachtjes slapen gaat het zomerkamp van 2015 alweer van start. De leiding is de afgelopen weken druk bezig geweest met de voorbereidingen om er voor alle welpen, scouts en explorers weer een geweldige week van te maken. Het voorspelde weer is in ieder geval prima met de hele week temperaturen rond de 20 graden en maar één dag regen, en die dag is vast gewoon verkeerd voorspeld!

De welpen en scouts zullen zich een week lang vermaken op het Scoutingterrein in Austerlitz. Wat zij hier allemaal ondernemen kunt u volgen op de twitter van de welpen en de scouts. De explorers vertrekken met de trein naar Maastricht en zullen vanuit daar in een week via België terug fietsen naar Den Haag. Hun avonturen kunnen gevolgd worden op de twitter van de explorers.

Voordat het echter zover is moeten we eerst alle bagage en spullen verzamelen en definitief inpakken. Via de leiding van de speltak zijn bagagelijsten verspreid, en de ingepakte bagage én fiets (voor de scouts en explorers) mogen op vrijdagavond 10 juli ingeleverd worden. De welpen zijn om 19:30 welkom bij het reigersnest met hun tas, de scouts en explorers al om 19:00 uur met bagage én fiets. Let erop dat je je tas bij de goede leiding afgeeft én dat de bagage goed dicht zit.

Op zaterdag 11 juli gaan we echt vertrekken en daarvoor hebben we vanaf 8:45 uur sterke mannen en vrouwen nodig voor hulp bij het inladen van de tenten, kisten en palen bij het Reigersnest. Om 12:45 uur komen de welpen en scouts aan in Austerlitz, en ook daar is hulp nodig voor het uitladen van tenten, kisten en palen.

Op vrijdag 17 juli is het kamp alweer bijna voorbij. Iedereen die een avondje kamp mee wil maken is welkom om die avond een hapje mee te eten, te overnachten en alvast te helpen met inladen. Zorg wel dat de leiding van de speltak op de hoogte is van je komst ivm boodschappen. Blijf je liever niet slapen dan ben je zaterdag 18 juli vanaf 8:45 welkom in Austerlitz om te helpen inladen. Is Austerlitz te ver? Dan zien we je rond 12:00 uur bij het Reigersnest, waar de vrachtwagen dan zal arriveren en uitgeladen moet worden. Houd voor de precieze aankomsttijd de verschillende Twitter-accounts in de gaten.

Dinsdag 25 augustus om 19:00 uur zullen we het Reigersnest klaar maken voor het nieuwe scouting seizoen, waarbij ook weer alle hulp welkom is. Zaterdag 29 augustus (welpen en scouts) en vrijdag 4 september (explorers) zijn de eerste opkomsten waarbij we foto’s van het zomerkamp zullen bekijken!