Nog 6 weken en het is Buitenspeeldag!

UTRECHT – Over 6 weken is het zover. Op woensdag 12 juni is het Buitenspeeldag! In vrijwel alle gemeenten in Nederland worden buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Ook dit jaar is er weer volop belangstelling. Op meer dan 659 locaties is al een activiteit aangemeld en er komen dagelijks geweldige activiteiten bij! Aanmelden kan tot 1 juni via www.buitenspeeldag.nl.

De initiatiefnemers van de Buitenspeeldag roepen gemeenten, buurtgroepen, verenigingen, scholen, ouders en kinderen op om er samen voor te zorgen dat de Buitenspeeldag dit jaar weer een supergave dag wordt waarop kinderen buiten volop buitenspelen en avonturen kunnen beleven.

Lokale organisatoren die zich aanmelden ontvangen een leuk en handig actiepakket met promotiematerialen die zij op woensdag 12 juni kunnen uitdelen aan kinderen die komen buitenspelen. Aanmelden kan via de website www.buitenspeeldag.nl

Iedereen die op 12 juni een activiteit voor kinderen wil organiseren, maar zich nog niet heeft aangemeld kan dat nog zeker 4 weken doen. Voor tips, draaiboeken, promotiematerialen en inspiratie voor de leukste activiteiten kan iedereen terecht op www.buitenspeeldag.nl. Kinderen kunnen de website bekijken om te zien wat er in hun buurt wordt georganiseerd.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Scouting Nederland

Scouting Nederland is als grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland één van de initiatiefnemers van de Buitenspeeldag. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Bron: https://www.scouting.nl/publiek/nieuws/2351-nog-6-weken-en-het-is-buitenspeeldag