Leiding voor bevers (5-7 jaar) gezocht

Scouting Haagse Hout is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de nieuwe bever-speltak. Momenteel hebben we binnen Scouting Haagse Hout een drietal speltakken; welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar) en explorers (15-18 jaar). We merken echter dat er veel vraag is naar een bever-speltak voor jongere kinderen en deze zouden we graag op willen zetten begin 2017. Ben of ken jij iemand die het leuk zou vinden om opkomsten voor 5/6-jarigen te begeleiden? Stuur ons dan vrijblijvend een berichtje voor meer informatie!

Wat doen bevers?
De kinderen van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van enthousiaste vrijwilligers.

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep.

In Hotsjietonia knutselen en zingen de bevers met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd. Bevers zullen wekelijks opkomst hebben rond het clubhuis, en als hoogtepunt vlak voor de zomer een weekend gaan logeren in een scoutinggebouw.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te ondernemen met jonge kinderen. Scouting-ervaring is niet vereist, ook ouders en (PABO-)studenten met verantwoordelijkheidsgevoel kunnen zo als leiding bij een bevergroep aan de slag. Minimale leeftijd om leiding te kunnen worden is 18 jaar, vanaf 15 jaar kun je je aanmelden als hulpleiding.

Redacteur website en oud Explorer-begeleiding