Leiding behaalt leidingkwalificaties

Scouting Haagse Hout feliciteert Eliza (scouts), Jeroen (explorers) en Miranda (welpen) met hun nieuwe kwalificaties! ‘Kwalificaties binnen scouting?’ Ja! Binnen scouting leren de jeugdleden allerlei vaardigheden om zichzelf te ontwikkelen maar ook de leiding staat niet stil. Bij de jeugdleden wordt geleerd door te doen, zo ook als leiding. Er zijn verschillende deelkwalificaties om leiding te geven of om met de jeugdleden op kamp te gaan. Hierbij kunt u denken aan programmeren, veiligheid, spelvisie maar ook gewenst gedrag.

Onze vrijwillige leiding is een onmisbare schakel in de persoonlijke ontwikkeling van de jeugdleden, daarom is het erg belangrijk dat ook de leidinggevenden zich ontwikkelen met behulp van de Scouting Academy. De praktijkbegeleider bekijkt met de leiding welke kwalificaties nodig zijn binnen een team en wie zich waarop wil ontwikkelen. Ook zorgt de praktijkbegeleider voor de spelkwaliteit samen met de leidingteams.

Eliza, Jeroen en Miranda hebben door het meedraaien in de speltakken, hun werk en eerder opgedane kennis in trainingen vanuit de regio, laten zien en horen dat ze alle 12 deelkwalificaties voor het (bege)leidinggeven beheersen in kennis, vaardigheden en houding. Eliza is nu gekwalificeerd leidinggevende en heeft haar kamp-kwalificatie. Jeroen is gekwalificeerd explorer teamleider en heeft de tevens zijn kamp-kwalificatie behaald en Miranda is gekwalificeerd teamleider welpen.

Jeroen heeft naast de behaalde kwalificaties voor teamleider en kamp met Explorers, zich verder ontwikkeld door het volgen van de Gilwell-training. De Gilwell-training is een traject van minimaal een half jaar waarin het draait om inzicht in je eigen gedrag en drijfveren waarbij je jezelf beter leert kennen. Tijdens deze trainingen ga je onder begeleiding uitdagingen aan en leer je aan de hand van drie kernwoorden: ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Hiermee biedt scouting een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een goede samenwerking en communicatie, wat erg belangrijk is een scoutinggroep waar iedereen samenkomt in teams. Jeroen, Scouting Haagse Hout is trots op deze prestatie!