Kranslegging herdenking bombardement op Bezuidenhout

Elke eerste zondag van maart wordt er bij het beeld van Juliana van Stolberg aan de Koningin Marialaan het bombardement op Bezuidenhout op 3 maart 1945 herdacht. Ook dit jaar was Scouting Haagse Hout weer bij deze herdenking aanwezig om de kransen aan te geven.

Omdat het dit jaar precies 70 jaar geleden is, heeft de stichting 3 maart ’45 extra herdenkingsactiviteiten georganiseerd en was het drukker dan andere jaren. Zowel de kerkdienst voorafgaand aan de herdenking, als de herdenking en kranslegging zelf werden door veel mensen bezocht. Scouting Haagse Hout was aanwezig met een afvaardiging van de welpen, scouts en explorers. Hieronder kun je een selectie van de foto’s van deze ochtend bekijken. Daarnaast waren er een aantal cameraploegen present, waaronder van TV West, de NOS en het NOS Jeugdjournaal.

Wij bedanken alle aanwezigen voor hun komst, en alle aanwezige welpen, scouts en explorers voor hun hulp.