Kom kijken bij Scouting Haagse Hout!

Het nieuwe schooljaar is gestart, en dat betekent dat ook Scouting weer van start is gegaan! Is uw zoon of dochter op zoek naar een leuke nieuwe hobby? Zoek dan niet verder en kom kijken bij Scouting Haagse Hout!

Scouting Haagse Hout is een levendige scoutinggroep die zich richt op kinderen uit Bezuidenhout (west) en Mariahoeve. De groep bestaat momenteel uit een welpen-, scouts- en explorer-speltak die hun opkomsten draaien op het clubhuis Het Reigersnest, naast de kinderboerderij aan de Reigersbergenweg 280B.

speltaktekens_lijn2_welpen-110x110Welpen zijn jongens en meiden tussen de 7 en 10 jaar. Ze hebben elke zaterdagochtend opkomst van half 10 tot 12 uur op de benedenverdieping van Het Reigersnest. Hier houden zij zich bezig met verschillende activiteiten als een sportdag, levend kwartet, speurtochten en creatief bezig zijn. Twee keer per jaar gaan zij een weekendje weg naar een blokhut in de regio en de eerste week van de zomervakantie gaan ze een hele week op kamp. Welpen zijn herkenbaar aan hun groene blouse.

speltaktekens_lijn2_scouts-110x110Scouts zijn jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar. Ze hebben elke zaterdagochtend opkomst van half 10 tot 12 uur op de bovenverdieping van Het Reigersnest. Zij houden zich bezig met verschillende activiteiten zoals sport, spel, puzzeltochten, kampvuur en pionieren. Twee keer per jaar gaan zij een weekendje kamperen en in de zomervakantie gaan ze een hele week op zomerkamp. Scouts zijn herkenbaar aan hun bruine blouse.

speltaktekens_lijn2_explorers-110x110Explorers zijn jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar. Zijn hebben op vrijdagavond opkomst van 19:30 tot 22:00 uur op de bovenverdieping van het Reigersnest. De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een videonacht, scavengerhunt of kampvuur. Hoogtepunt van het jaar is een zomerkamp in binnen- of buitenland welke ze (onder begeleiding) zelf organiseren.

Ben je 18 jaar of ouder en ben je geïnteresseerd in Scouting? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger en kun je bijvoorbeeld aan de slag als leiding bij een speltak, helpen bij het onderhoud van materiaal en het clubhuis, of helpen bij de organisatie van grote activiteiten zoals een surviveldag, vossenjacht of Koningsdag. Kijk bij onze vacatures of er iets voor je bij zit!

Wil je vrijblijvend kennis maken met Scouting Haagse Hout als mogelijk jeugdlid, ouder of vrijwilliger? Kom dan langs voor of na een opkomst of neem contact met ons op om een keer een opkomst bij te wonen.

Redacteur website en oud Explorer-begeleiding