Inschrijving HIT-kampen opent 16 januari

Heb je niet genoeg aan de kampen die Scouting Haagse Hout aanbiedt? Schrijf je dan vanaf 16 januari, in je eentje of met een groepje, in voor een HIT! HIT staat voor hikes, interesse en trapperskampen, en zijn kampweekenden die elk jaar in het paasweekend (14-17 april) gehouden worden verspreid over scoutingterreinen door het hele land.

Er is voor ieder wat wils; de welpen kunnen op expeditie in Harderwijk. Voor fantasierijke scouts is er een Live Action Role Play-HIT en ook ontdekken ze wat Zweden te bieden heeft bij de Sweden Express. Explorers kunnen gaan geocachen en tijdens de Pats Boem! Exploratie zetten explorers en roverscouts een eigen route uit. Voor 18+ zijn er de nieuwe HIT’s Kamp Culinair en Bouwen en Bikken. Daarnaast zijn er natuurlijk oude klassiekers zoals een primitief kamp waarbij je niet eens een tent mee mag nemen, ouder-kind kampen en hikes waarbij je op verschillende plaatsen kampeert.

Bekijk voor meer informatie de website van de HIT of download de HIT courant met informatie over alle verschillende HIT’s.

Inschrijven kan vanaf 16 januari 0:00 uur, maar je kunt nu alvast kijken en overleggen welke HIT jij met je vrienden wilt gaan doen. Let wel op de aangegeven leeftijden, want die verschillen per HIT, waardoor ook inschrijven met iemand uit een andere speltak soms mogelijk is. Inschrijven kan tot 11 maart, maar let op: vol = vol. Inschrijving, betaling en deelname gaat via Scouting Nederland.

Een selectie van het aanbod:

Bevers – BeverHIT in Mook
Wij,  Sterre  en  Steven  Stroom,  zijn  op  zoek  naar bevers die met ons op reis willen gaan.  We hebben een stukje kaart gev onden waar  we  niks  van  snappen.  Misschien  zijn  er  be- vers in Nederland die kunnen helpen om het  op te lossen? Denk jij het raadsel samen met  andere  bevers  op  te  kunnen  lossen?  Dan  hebben wij jou nodig!  Opmerking: De BeverHIT vindt plaats van 16  op  17  april .

Welpen – Welpen op expeditie Harderwijk (WOEH)
Ga je graag op kamp, hou je er van om buiten  te zijn, maar durf je ook een virtual reality bril  op je neus te zetten? Dan vinden wij je hele- maal WOEH! Bij de WOEH maak je vrienden  en ga je samen op avontuur. Overdag ben je  lekker buiten, en ’s avon ds  slaap  je  in  een  clubhuis. Door de aardige en ervaren leiding  voel je je al snel op je gemak en na de eerste  kennismaking worden we al een goed team.  Dat is belangrijk, want Vlogger, de vrolijke internetsensatie, heeft hulp nodig. Haar speci- ale kleren, w aar haar fans haar aan herkennen, zijn verdwenen! Help jij ons om ze terug  te vinden?

Scouts – The Junior Challenge in Alphen
Denk  jij  bij  een  challenge  (=uitdaging)  aan  een eigen onderkomen bouwen of een tocht  met een bijzonder vervoermiddel? ’s Avonds  bij  het  kampvuur  zitten  op  onze  overdekte  kampvuurplek  of  samen  met  andere  scouts  een spel spelen in onze loungetent? Spreekt  een  korte  tocht  zon der  rugzak  jou  aan , voor  een  overnachting  buiten  het  hoofdterrein?  Onze HIT zit vol challenges die je met je sub- groepje aangaat! Zo kun je punten scoren en  misschien  win  je  uiteindelijk  wel  de  Junior  Challenge Trofee! Ben jij benieuwd of je deze  challenge  speciaal   voor   scouts   aankunt,  schrijf je dan snel in voor onze HIT!

Explorers – Treasure Hunt in Zeeland
Gaan jullie samen met je smartphone de strijd  aan en winnen jullie het goud van El Dorado?  Met games, (foto-)opdrachten  en  heel veel  WhatsApp’jes win je punten en bepaal je zelf  de route naar de volgende post. Zet je punten tactisch in en ga je voor de overwinning? Of  zet je de punten liever in voor wat meer luxe of snoep onderweg?  Denk  jij  dat  je  kans  maakt op de Treasure Hunt Trofee? En wil je  een leuk en gezellig weekend? Dan is dit jouw HIT!