Inschrijven voor HIT kan tot 23 maart

0

Nog geen plannen voor de komende paasdagen (18-21 april 2014)? Ga mee op HIT! Meer dan 60 supergave kampen, verspreid over heel Nederland wachten op jou, dus schrijf je snel in op hit.scouting.nl!

Wat is de HIT?
De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden op een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

De HIT is het enige scouting-evenement waarbij JIJ mag kiezen wat voor gaaf avontuur je gaat beleven. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen. Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, sterren kijken, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld.

Voor wie is het?
Iedereen tussen de 7 en de 88, die lid is van Scouting Nederland kan zich voor een HIT inschrijven; alleen, per koppel of met een groep. Natuurlijk vindt iemand van 7 hele andere dingen leuk dan iemand van 25. Daarom zijn er voor elke leeftijdsgroep andere HIT-onderdelen.

De allerjongsten beleven vaak een spannend avontuur rond een themaverhaal, of kunnen de basisprincipes van het kamperen leren. Voor scouts vanaf een jaar of 11 zijn er hikes met meer uitdaging, of kampen waarin je nieuwe dingen kunt leren, zoals EHBO, vuur maken, koken en pionieren. Voor explo’s die de uitdaging aandurven, zijn er avontuurlijke expedities over de grens, maar gewoon gezellig hiken met je vrienden van de roverscouts kan natuurlijk ook. De 21+’er van wie het allemaal niet persé meer zo actief en primitief hoeft, kan dobberen in een lelievlet of achter het stuur kruipen voor een onvervalste auto-hike.

Je kunt je individueel inschrijven, of met andere scouts van dezelfde, of een andere scoutinggroep of speltak.

Waar is het?
Er zijn zes HIT-locaties verspreid over Nederland; Alphen (NB), Baarn, Dwingeloo, Harderwijk, Mook en Zeeland. Een HIT-activiteit vindt meestal plaats op of rond deze locaties, al zijn er ook enkele onderdelen die het land doorkruisen, of geheel of gedeeltelijk in Duitsland of België worden gehouden. Elke HIT-plaats heeft zijn eigen HIT-activiteiten en zijn eigen sfeer. De ene scout kiest ervoor om elk jaar een HIT op een andere locatie te doen, terwijl de andere scout ieder jaar naar zijn favoriete HIT-plaats terugkomt.

Wanneer is het?
De HIT wordt elk jaar gehouden tijdens het Paasweekend. In 2014 is dat van 18 t/m 21 april. Omdat Goede Vrijdag (18 april) niet voor iedereen een vrije dag is, beginnen sommige HITs pas op zaterdag 19 april.

Wat kost het?
De kosten verschillen per HIT-onderdeel. Een HIT waarbij je een zwerftocht door Nederland loopt met je eigen rugzak, zal goedkoper zijn dan een HIT waarbij er kano’s of zelfs paarden gehuurd moeten worden. Ook maakt het bijvoorbeeld verschil of er voor de overnachting wel of geen blokhut gehuurd moet worden, en of het door jou gekozen onderdeel twee of drie nachten duurt. Afhankelijk van de HIT die je kiest, moet je rekenen op een bedrag tussen de 37 en de 82 euro.

Welke HITs zijn er?
Op de website van de HIT vind je een compleet overzicht van alle HITs die er zijn, en bij welke HITs er nog plek is. Hier kun je ook meer informatie vinden over de HIT.

hit

Share.

About Author

Secretaris en oud Explorer-begeleiding

Comments are closed.