Geef aan Scouting Haagse Hout!

Voor de kinderen en jongeren uit de Haagse wijken Bezuidenhout, Mariahoeve en Marlot biedt scouting Haagse Hout een actief en uitdagend programma. Scouting Haagse Hout stimuleert jongeren in hun ontwikkeling op vlak van samenwerken, creativiteit, kennis en ervaring. Hierbij worden heel andere activiteiten aangeboden dan op school en sport, een aanvulling dus.

We hebben een nieuw en eigen clubgebouw; een droom van jaren, is eindelijk werkelijkheid geworden. Een clubgebouw in de natuurbelevingstuin van stadsboerderij Reigershof waarin zij de natuur kunnen ervaren, hun zintuigen kunnen gebruiken en elkaar kunnen ontmoeten.  Echter hebben we tegenslag gehad tijdens de bouw, de kosten zijn daardoor hoger opgelopen dan voorzien.

Voor het laatste stukje financiën zijn we op zoek naar U!

U kunt aan de realisatie van het clubgebouw bijdragen door geld over te maken op NL45INGB0004493899  Scouting Haagse Hout

Waarom een nieuw clubgebouw?

Onze groep zit al jaren verspreid over verschillende locaties in de wijken, hierdoor zijn we slecht zichtbaar en zien de speltakken; Welpen, Scouts en Explorers elkaar onderling niet vaak. Om de onderlinge band te versterken en de zichtbaarheid in de wijk te vergroten, realiseren we een eigen clubgebouw op een plek waar kinderen meer kunnen beleven dan alleen scouting.

Waar komt het clubgebouw?

Op het terrein bij de stadsboerderij Reigershof en de natuurbelevingstuin aan de reigersbergenweg 280B. Het pand staat links in de hoek van het terrein en zal doordeweeks gebruikt worden door Omnigroen (de tuinmannen van het terrein). Het huidige pand van Omnigroen is gesloopt om ruimte te maken voor Accommodatie Het Reigersnest (de naam van het clubgebouw).

Wat kost clubgebouw Het Reigersnest?

Het bouwen van een nieuw clubgebouw kost veel geld. Gelukkig heeft een aantal fondsen al aangegeven het project te willen ondersteunen. Ook de gemeente Den Haag heeft een flinke bijdrage beschikbaar gesteld. We zijn er bijna! Er ontbreekt nu nog ongeveer 20.000 euro.

U wilt toch ook bijdragen aan de leefbaarheid van scouting in de wijk!

Wij doen een beroep op uw financieel steun.

Hoe kunt u doneren?

Sponsort u liever een keuken, een luifel, bliksemafleiding of iets anders concreets? Neem contact met ons op via het contactformulier.