Het Reigersnest is geopend

Afgelopen zaterdag, 5 september, is het gloednieuwe clubhuis van Scouting Haagse Hout genaamd Het Reigersnest geopend door wethouder Karsten Klein. Onder toeziend oog van vele (oud-)leden, ouders, vrijwilligers en andere belangstellenden installeerde de wethouder de nieuwe welpen en onthulde hij de Scouting Haagse Hout plaquette boven de ingang.

2015-09-05 11.15.14Ondanks het tegenvallende weer was er een ruime opkomst van belangstellenden. Dankzij het nieuwe afdak, een partytent en een opgehangen zeil konden de meeste mensen droog staan tijdens het officiële gedeelte van de ochtend. Bestuurslid Monique verwelkomde iedereen en heeft een aantal vrijwilligers die een grote rol hebben gespeeld bij het tot stand komen van het pand bedankt, met name alle Erik’s die flink de handen uit de mouwen hebben gestoken. Daarna was het woord aan wethouder Karsten Klein om het bestuur van stichting Het Reigersnest, momenteel bestaande uit Arno, Monique en Pieter, te bedanken voor hun inzet want zonder hen was het clubhuis er niet gekomen. Daarna vertelde hij over het belang van scouting voor jeugd en de wijk. Nic van Holstein was aanwezig als afvaardiging van het landelijk bestuur en had enkele presentjes bij zich waarmee leuke activiteiten gedaan kunnen worden, zoals een slackline om op tussen twee bomen te balanceren.

Hierna was het tijd voor de installatie van alle nieuwe leden door wethouder Karsten Klein. De nieuwe welpen waren eerst aan de beurt. Na het opzeggen van de welpen wet kregen zij hun groepsdas uitgereikt en de insignes opgespeld. Na de welpen was het de beurt aan de scouts, die na het opzeggen van de scouts wet hun nieuwe scouts-insignes opgespeld kregen. Ondertussen was het gelukkig droog geworden, en kon iedereen richting de ingang van het pand lopen, waar het Scouting Haagse Hout bord boven de deur onthuld zou worden. Het doek was echter net iets te stevig vast gezet dus de onthulling lukte niet in één keer, maar gelukkig schoot explorer Coen te hulp en werd de plaquette toch zichtbaar. Hierna volgde nog een groepsfoto met alle welpen en scouts, waarna het tijd was voor het Zweeds renspel met alle welpen en scouts.

DSCN0296 (Custom)Na afloop van het Zweeds Renspel was de officiële opkomst ten einde en konden alle geïnteresseerden deelnemen aan verschillende activiteiten op het terrein. Er kon bijvoorbeeld een speurtocht gedaan worden en er was een kampvuur waar je bij kon zitten en een broodje kon bakken. Het populairst was de kabelbaan, waarbij je vanuit het raam op de eerste verdieping vertrok. Tot slot was er ook voor de innerlijke mens gezorgd, met koffie, thee en limonade én voor iedereen een pannenkoek. Hier kon van genoten worden terwijl oud-leiding Huig Taal zorgde voor een vrolijke noot op de achtergrond. Gelukkig was het weer ondertussen ook een stuk beter geworden en liet zelfs de zon zich zien en voelen.

De geslaagde dag werd afgerond met een barbecue voor iedereen die heeft geholpen bij de bouw van Het Reigersnest.