Herdenking bombardement Bezuidenhout op 6 maart

Op zondag 6 maart zal de jaarlijkse herdenking van het bombardement op Bezuidenhout in 1945 plaats vinden. Bij de bloemenhulde bij het beeld Juliana van Stolberg zal Scouting Haagse Hout ook aanwezig zijn. Het programma voor deze herdenking is als volgt:

10.00 uur: Gemeenschappelijke dienst van de kerken in Bezuidenhout in de Christus Triumfatorkerk, hoek Laan van Nieuw Oost Indië en Juliana van Stolberglaan.

12.00 uur: Bloemenhulde bij het beeld Juliana van Stolberg aan de Koningin Marialaan ter herdenking van de slachtoffers van het bombardement. Zoals gebruikelijk zijn hiervoor uitgenodigd de gemeentebesturen van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, de Nederlandse Strijdkrachten, de ambassadeur van Groot-Brittannië, de Stichting ’40-’45, en de wijkberaden van Bezuidenhout. Iedereen krijgt de gelegenheid om hulde te betonen.

13.00 uur: Herdenkingsconcert in het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan.

Voor ouders/leden van Scouting Haagse Hout:
Door de betreffende leiding zijn alle welpen, scouts en explorers van Scouting Haagse Hout ingelicht over deze herdenking en wij rekenen dan ook op hun aanwezigheid in uniform van 11:45 tot ongeveer 12:30 bij het beeld van Juliana van Stolberg aan de Koningin Marialaan.

Meer over het bombardement kun u lezen op de website van de stichting 3 maart ’45. De welpen zullen tijdens hun opkomst op zaterdag 5 maart ook aandacht besteden aan het bombardement.