Herdenking bombardement Bezuidenhout op 5 maart 2017

Op zondag 5 maart zal de jaarlijkse herdenking van het bombardement op Bezuidenhout in 1945 plaats vinden. Bij de bloemenhulde bij het beeld Juliana van Stolberg zal Scouting Haagse Hout ook aanwezig zijn. Het programma voor deze herdenking is als volgt:

10.00 uur: Gemeenschappelijke dienst van de kerken in Bezuidenhout in de Christus Triumfatorkerk, hoek Laan van Nieuw Oost Indië en Juliana van Stolberglaan.

12.00 uur: Bloemenhulde bij het beeld Juliana van Stolberg aan de Koningin Marialaan ter herdenking van de slachtoffers van het bombardement. Zoals gebruikelijk zijn hiervoor uitgenodigd de gemeentebesturen van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, de Nederlandse Strijdkrachten, de ambassadeur van Groot-Brittannië, de Stichting ’40-’45, en de wijkberaden van Bezuidenhout. Iedereen krijgt de gelegenheid om hulde te betonen.

13.00 uur: Herdenkingsconcert in het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan.

Voor ouders/leden van Scouting Haagse Hout:
De bloemenhulde bij het beeld van Juliana van Stolberg aan de Koningin Marialaan wordt elk jaar ondersteund door Scouting Haagse Hout. Hiervoor zijn dit jaar door Mark/Tabaqui (via de leiding) leden benaderd om te helpen. Welpen, scouts en explorers die hierbij aanwezig zijn dienen in volledig uniform te zijn (spijkerbroek of andere donkere broek zonder gaten, blouse en das). Houd er rekening bij dat het koud kan zijn bij de kranslegging, dus het is raadzaam om een warm shirt aan te trekken onder de blouse. De jas mag tijdens de kranslegging niet aan (natuurlijk vooraf en na afloop wel). Er wordt om 11:30 uur verzameld bij het beeld, en de kranslegging duurt meestal tot 12:30 uur, uiterlijk 13:00 uur. Ouders zijn, net als alle andere geïnteresseerden, van harte welkom om de herdenking bij te wonen.

Meer over het bombardement kun u lezen op de website van de stichting 3 maart ’45.