Eerste opkomst Bevers een succes

Afgelopen zaterdag, 4 februari, was de allereerste beveropkomst bij Scouting Haagse Hout. De leiding had alle spulletjes klaargezet en was klaar voor de opkomst! Langzaam druppelden de kinderen binnen. In een kringetje begonnen we wat te vertellen over scouting. Na een kort namenrondje gingen we naar buiten! Tikkertje is altijd een leuk beginspel. Lekker rennen en dollen over het veld.

Stuiter kwam bij ons op bezoek. Stuiter vertelde over het beverdorp Hotsjietonia en dat hij dolgraag met ons een spelletje wilde spelen. We deden alsof we konijntjes waren, we kregen allemaal een staartje! Een jager probeerde ons staartje af te pakken, maar dat was nog best moeilijk, het waren namelijk snelle konijntjes!
Binnen konden we even opwarmen met een rondje stoelendans. Alle kinderen dansten om de stoeltjes heen. Daarna gingen we een beetje knutselen. Met letterstempels mochten we allemaal een dier op een houten naambordje stempelen.
Toen gingen we weer naar buiten. De spelletjes stand in de mand, schipper mag ik overvaren en ‘groot-, klein- of zeedier?’ kwamen langs. Na al dat rennen en roepen konden we wel wat te drinken en eten gebruiken. We bekeken een poster van Hotsjietonia en zagen dat er nog veel meer te beleven valt in dit beverdorp. Met een liedje en een rondje ‘doorfluistertje’ hebben we de eerste opkomst afgesloten. Wat voor avonturen zullen wij nog meer beleven met de bevers?

Wil je deze ook meebeleven? Kom dan een keertje kijken bij de bevers van Scouting Haagse Hout! Iedere zaterdag van 13:00 tot 14:30 hebben wij opkomst. Kom en beleef de avonturen in Hotsjietonia met ons mee!