Een eigen clubhuis voor Scouting Haagse Hout?

Beste ouders/verzorgers, leiding en vrijwilligers,

Hoe mooi zou het zijn? Ons eigen clubhuis waarin Welpen, Scouts en Explorers allemaal hun plek hebben.  Dit klinkt misschien als een droom, maar soms komen dromen uit! Het wordt mogelijk dit jaar nog werkelijkheid. De Haagse wethouder Karsten Klein helpt ons dit te realiseren.

Waar gaat ons nieuwe clubhuis gebouwd worden?

Halverwege de Schenkstrook (hoek Reigersbergerweg en Finnenburg) staat stadsboerderij de Reigershof. Op dit terrein is nu al gestart met de aanleg van een Natuurbelevingstuin. Schuin achter in deze Natuurbelevingstuin is plaats voor het clubgebouw (zie het blauwe rechthoekje op het kaartje hieronder). De opening van de Natuurbelevingstuin door de wethouder is op 5 maart 2014 om 13:00u. Het programma voor deze middag volgt snel. Reserveer deze middag alvast in de agenda’s.

Hoe gaat ons nieuwe clubhuis eruit zien?

Ons streven is een modern stenen gebouw van twee etages. Samen met de leiding van de speltakken en andere vrijwilligers hebben we een pakket van wensen samengesteld. Ook Omnigroen (het groenbedrijf van Haeghe Groep) en Stichting Schenkstrook Natuurbelevingsplaats Mariahoeve hebben hun wensen aan ons kenbaar gemaakt. Onlangs hebben we een architectenbureau de opdracht gegeven een ontwerp te maken. Binnenkort zal de wethouder het startschot geven om ons clubgebouw te realiseren. We informeren u nog over de details. We zouden het leuk vinden als u en uw kinderen bij dit gedenkwaardige moment aanwezig zijn!

Maar dat kost toch heel veel geld?

De Gemeente Den Haag heeft al een eerste duit in het zakje gedaan. Met de tekeningen van de architect onder de arm kunnen we aan de slag met fondsenwerving. Er is nog heel veel geld nodig voordat we de bouwvergunning kunnen aanvragen. Na de eerste aftasting met enkele grote fondsen hebben we toch goede hoop gekregen dat het heel snel kan gaan…

Maar….

…helaas hebben we ook minder goed nieuws. De Engelse Kerk (Church of Our Saviour) heeft te kennen gegeven dat we na 31 december 2014 geen gebruik meer kunnen maken van de zolder aan de Helenastraat. Dit heeft als gevolg dat we eind van het jaar onze spullen moeten pakken.

En nu?

Uiteraard houden we u de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u suggesties voor sponsoring, dan horen we die graag van u!

Met vriendelijke groet,

Pieter en Monique

2014_Flyer_Lokatie.jpg

1. Jasper Wellner on