Bouwspeelplaats Haagse Hout deze zomer open

In Den Haag komen er deze zomer Bouwspeelplaatsen in: Segbroek, Haagse Hout, Scheveningen en Loosduinen. Op een Bouwspeelplaats kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar hun eigen huis, kasteel of boot bouwen. De bouwspeelplaats in Haagse Hout  is geopend van 26 augustus tot en met 7 september op de Reigersbergenweg terecht, tegenover de Stadsboerderij. U kunt leiding en/of vrijwilligers van Scouting Haagse Hout ook tegenkomen op deze Bouwspeelplaats maar de organisatie heeft ook uw hulp nodig!

77532_fullimage_Speelduin

Wat is een bouwspeelplaats?

Onder begeleiding van een professionele timmerman en met behulp van ouders en vrijwilligers leren kinderen om met hamers en spijkers om te gaan. Na een dagje timmeren krijgen de kinderen dan een timmerdiploma.

Kinderen moeten van hun ouders wel eerst toestemming hebben om mee te doen. Hiervoor moeten ouders een ‘bouwvergunning’ afgeven. Bij de bouwspeelplaats is een EHBO-er aanwezig. Voor kleine kinderen is een apart timmerhoekje.

Vrijwilligers gezocht

Om een bouwspeelplaats mogelijk te maken hebben we de hulp nodig van ouders en vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te begeleiden bij het bouwen van hun ‘droomhuis’. Bent u beschikbaar in de maand juli en/of augustus en heeft u zin om 1 of meer dagen hieraan bij te dragen? Stuur dan een e-mail naar: bouwspeelplaats@denhaag.nl. Dan krijgt u meer informatie.

Vrijwilligersbijeenkomst

Aankomende zaterdag 6 juli houden is er een vrijwilligersbijeenkomst – start 10.30 uur.

Bereikbaarheid: http://www.timmerclub.nl/waar.htm
(entree Timmerclub : loop via het blauwe hek rechts aan de zijkant van het fabriekspand om naar de achterzijde, de entree is via de houten trap met het Timmerclub bord)