Verslag van de Berentocht 2017

op 4 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse Berentocht voor scouts, dit jaar geregeld door onze eigen groep. Het was een leuke tocht van scheveningen naar wassenaar, in totaal 13,6 kilometer. Rond 19:00 uur gingen de eerste groepen van start. In totaal waren er 22 deelnemende groepen, waarvan drie van Scouting Haagse Hout zelf: team koelkasten, team vriezer en team venus.

Nadat ze een aantal kilometer gelopen hadden was de 1e post in zicht daar konden ze een lekker snoepje krijgen, om vervolgens na een mooi stuk door de duinen in Wassenaar aan te komen bij de broodje hotdog post waarbij ze al op de helft waren! Op 3/4e van de tocht was er nog een stop met lekker warme soep post en daarna was het door naar de eindlocatie lopen.

Doorweekt van de regen, het weer zat helaas niet mee, kwamen rond half 12 de eerste groepjes aan bij de eindlocatie. Onze eigen scouts waren super snel weer binnen, en de jongens van team vriezer zaten al uit te rekenen of ze 1e waren geworden. Nadat iedereen zijn spullen had uitgepakt en wat geprop hier en daar op de slaapzalen kon het spoken beginnen.

Je zou verwachten dat ze na een lange tocht wel moe zijn, maar nee deze scouts niet. Die zaten nog vol energie. Rond een uurtje of 3 ’s nachts is de leiding ook gaan slapen. De volgende ochtend was het weer lekker druk en chaotisch met eerst allemaal ontbijten en daarna corvee. Na nog even lekker buiten spelen werd de winnaar van de Berentocht bekend gemaakt, team vriezer was gedeeld 1e geworden met een meiden team.

Wij als leiding zijn super trots op onze scouts dat ze de tocht hebben uitgelopen en een goede prestatie hebben geleverd. Het was weer berengezellig en volgend jaar zijn we er weer bij!

groetjes kim (leiding scouts )